Frokostsalat med ristede kikærter

Af: Maya Lützhøft

Foto: Winnie Methmann

Maya Lützhøft: Det kan være svært at bevare kreativiteten, når der skal laves madpakker. Jeg synes ofte, at rugbrødsmadder kan blive kedelige, og derfor sørger jeg for at lave en lækker salat – f.eks. med kikærter – aftenen før, når jeg alligevel tilbereder aftensmaden. 

Det er en god idé at lave salaterne i glas, da de ofte er mere tætte end plasticbokse.

2 personer

Det skal du bruge:

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. olie
  • 1 frisk chili, finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • 200 g lilla spidskål
  • 1 forårsløg
  • ½ snackpeber
  • 1 gulerod
  • 15 g mango

Tilbehør

  • 2 skiver groft brød eller rugbrød

Sådan gør du:

Dræn kikærterne. Opvarm olien på en pande, og rist kikærterne sammen med chili, hvidløg, paprika, spidskommen, salt og peber. Lad kikærterne riste i 5-8 minutter, til de bliver sprøde, og lad dem derefter køle lidt af.

Snit spidskål, og kom det i bunden af glassene.

Skær forårsløg, snackpeber, gulerod og mango i små firkanter, bland det sammen, og kom i glasset. Kom de afkølede, sprøde kikærter øverst i glasset, inden lågene lukkes.

 

Fra bogen ‘Et sundt år – træning og opskrifter til hele året’ af Maya Lützhøft.