Enkel squashpande med ris: hurtig sommerret

Squashsæsonen starter i juni og varer indtil slutningen af september. I denne periode kan hobbygartnere ofte knap nok følge med frugterne. For at forarbejde den rige høst er der brug for lækre opskrifter. Som denne på squashpande med ris.

Enkel opskrift på squashpande med ris

Squash tilhører græskarfamilien og stammer oprindeligt fra Mellemamerika. På grund af deres milde smag og nemme dyrkning har de hurtigt spredt sig over hele verden. Ud over næringsstoffer som C-vitamin, A-vitamin og kalium indeholder frugterne også fibre.

Tip: Squash trives bedst på et solrigt sted og i let fugtig jord. Planterne har brug for regelmæssig vanding, især under blomstring og frugtdannelse. For at undgå rodråd bør du forhindre vandmætning. De første squash kan høstes allerede seks til otte uger efter såning. Frugten kan opbevares i køleskabet i cirka en uge før forarbejdning.

Squash er ekstremt alsidige og kan bruges til at lave chutney og relish såvel som smørepålæg eller i en tærte.

Squashpanden med ris, som vi præsenterer for dig i dag, har en middelhavs-aroma og er nem at tilberede. Først varmes løg og hvidløg i en pande med olie. Derefter tilsættes squash og peberfrugtsstykker. Nu tilsættes den rå ris til panden, ristes kort og det hele afglaseres derefter med grøntsagsbouillon. Tilsæt så tomatpuré, krydderier og urter, og squashpanden med ris skal koge i cirka en halv time. Til sidst tilsættes terninger af feta, og det hele smages til med lidt citronsaft. Mmm, hvor lækkert!

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 små squash
  • 125 g ris
  • 600 ml grøntsagsbouillon
  • 2 spsk tomatpuré
  • Salt og peber
  • 1/2 tsk urteblanding af timian, oregano, basilikum
  • 1 knivspids chiliflager
  • 200 g feta
  • Saft af 1/2 citron

Tilberedning

  1. Pil løg og hvidløg og hak begge fint.
  2. Varm olien i en pande og steg løg og hvidløg til de er gennemsigtige.
  3. Skær squash og peberfrugt i små stykker og tilsæt dem til panden. Steg det hele i 5-7 minutter.
  4. Tilsæt nu den rå ris til panden.
  5. Afglaser derefter med grøntsagsbouillon og rør tomatpuréen i.
  6. Lad bouillonen koge op og krydr med krydderier og urter.
  7. Læg låg på og lad squash- og rispanden simre i 20 minutter, indtil risen er kogt, rør ind imellem.
  8. Til sidst skæres fetaen i terninger og vendes i.
  9. Dryp squashpanden med citronsaft inden servering.

Velbekomme! – Vi vil jævnligt dykke ned i den kulinariske verden og præsentere opskrifter, hvor hovedingrediensen er i sæson. I dette tilfælde fra det Squash (eller zucchini) som den også kaldes.