Blomkåls-suppe med krebsehaler

1 lille blomkålshoved (ca. 400 g renset)

1 lille løg

2 spsk olivenolie

½ l grøntsagsbouillon eller vand

½-1 dl cremefraiche 9 %

1 tsk karry

1 tsk salt

1 tsk friskkværnet hvid peber

1 bøtte krebsehaler (eller hummerhaler)

saft af ½ lime

½ knsp Lene Hansson kryddersalt

½ fed presset hvidløg

1 kvist rosmarin til pynt

Sådan gør du

Del blomkålen i tre. Pluk den ene tredjedel i buketter og læg dem til side til fyld. Skær de sidste to tredjedele i mindre stykker.

Pil og hak løget og sauter det i olie i en gryde i 1-2 minutter, til det bliver klart. Tilsæt blomkålsstykker og bouillon eller vand og lad blomkålen koge mør i ca. 20 minutter.

Hæld suppen i en blender og blend, til den er helt ensartet og glat. Pisk cremefraichen i og smag til med karry, salt og peber.

Skyl krebsehalerne under koldt vand og lad dem dryppe af på køkkenrulle lynsteg dem i olivenolie på en pande sammen med limesaft, salt og hvidløg i 2-3 minutter under omrøring.

Grill blomkålsbuketterne i lidt olivenolie på en grillpande i 1-2 minutter under omrøring.

Læg krebsehalerne i bunden af en skål og hæld suppen over. Kom de grillede blomkålsbuketter oven i suppen og pynt med rosmarin.