Tærte med kartoffel-bønnesalat

Tærte med kartoffel-bønnesalat

Til 4 personer

Du skal bruge:

Grovtærtedej:

2 dl vand

1/3 dl olie

1 dl havregryn

spelt- eller grahamsmel

½ tsk. salt

Fyld:

2 porrer

2 peberfrugt

3 tomater

300 g røget laks i strimler

3 æg

200 g hytteost 1,5 % fedt

Kartoffel/bønnesalat:

Ca. 300 g kogte kartofler

300 g bønner

3 forårsløg

2 avocadoer

2 spsk. olivenolie

saft af 1 citron

sesamfrø
salt og peber

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne til tærtedejen, og tilsæt spelt- eller grahamsmel, indtil dejen kan samles. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 20 min., før den rulles ud. Når dejen er lagt i tærteformen, prikkes den med en gaffel. Forbag den i 10-15 min. ved 200 grader.

Grøntsagerne til fyldet renses og snittes i ønsket størrelse. Bland derefter med laks, æg og hytteost. 
Bages i 45-50 min. ved 180 grader.

Kog kartoflerne og bønnerne. Rens og snit forårsløgene. Skær avocadoerne i tern. Bland olivenolie, citronsaft, salt og peber. Vend bønner, kartofler, forårsløg og avocadoer med dressingen. Drys med sesamfrø.