Skyr & græsk yoghurt

med nødder og bær

2-4 personer

Det skal du bruge:

250 g skyr fra Løgismose

250 g græsk yoghurt fra Løgismose

lidt fløde, hvis du vil have en mere lind konsistens (kan udelades)

lidt frisk jernurt, citronmelisse eller mynte (kan udelades)

250 g frosne økologiske blåbær (vær sikker på, at det er blåbær og ikke mosebøllebær)

100 g blandede nødder med den brune hinde (for eksempel valnødder, pekannødder, hasselnødder og mandler)

Sådan gør du:

Aftenen før: Rør yoghurt, skyr og bær sammen og evt. fløde. Hak krydderurterne og rør dem i. Så kan bærrene nå at tø op til dagen efter og trække smag fra krydderurten. Du kan også gøre det samme dag, hvis du bruger friske bær.

Om morgenen: Hak nødderne groft og drys dem over.


“Jeg faldt først over produktet skyr på grund af det ekstremt høje proteinindhold, men syntes at det manglede fedt, så da Løgismose lancerede deres græske yoghurt med et højt fedtindhold, gav det jo sig selv. Når mælkeproduktet røres op med blåbær, skaber det en balance, der gør, at man ikke savner sødme.”


Stenalderkost – Palæo opskrifter udkom i efteråret på Politikens Forlag og indeholder en række opskrifter, som adskiller sig fra vores traditionelle mad ved at være rig på fedt og protein samtidig med, at indholdet af stivelse er begrænset. Udover opskrifter og en gennemgang af principperne indeholder bogen også Thomas Rode Andersens personlige historie om livsstilsændringer og kostomlægning.

Vejledende pris: 300 kr.