Torsk a la Bridzar

med tomat, agurk, blegselleri, avocado, persille & basilikum.

Til 4 personer

Fisk

4 flotte torskefileter med skind a ca. 100 g

olivenolie

salt og peber

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 120-130 grader. Smør et ildfast fad med olivenolie og læg torskestykkerne i. Drys med salt og peber og dæk med stanniol. Sæt fadet i ovnen og bag fisken forsigtigt i ca. 25-30 minutter, indtil skindet nemt lader sig trække af.

Salsa

2 grønne tomater

2 røde tomater

2 gule tomater

2 orange tomater

1 fast avocado

3 stængler bladselleri

1 skalotteløg

1 spsk hakket frisk basilikum

1 spsk hakket frisk bredbladet persille

1 spsk hakket frisk koriander

½ spsk hakket frisk mynte

1 dl jomfruolivenolie**

saft af 1 citron

Sådan gør du:

Lav salsaen, mens fisken er i ovnen: Flå alle tomaterne, tag kernerne ud og si saften fra (gem den). Skær kødet i fine terninger. Fjern skal og sten fra avocadoen og skær kødet i fine terninger. Skyl selleristænglerne, fjern de seje tråde og skær stænglerne i fine terninger. Pil løget og hak det fint. Skyl og hak krydderurterne. Bland alle ingredienserne til salsaen, også saften fra tomaterne, smag til med salt og peber og justér balancen med citronsaft.

Server torsken med salsaen over.

“Dette er en af de retter, jeg i sommeren 2011 lavede sammen med Christian Ebbe til de danske styrker på patrulje-basen Bridzar i udkanten af den grønne zone i Helmandprovinsen, Afghanistan.”

*Vælg en jomfruolivenolie med en frisk og frugtig smag til salaten. Endelig ikke en bitter og pebret olie.


Stenalderkost – Palæo opskrifter udkom i efteråret på Politikens Forlag og indeholder en række opskrifter, som adskiller sig fra vores traditionelle mad ved at være rig på fedt og protein samtidig med, at indholdet af stivelse er begrænset. Udover opskrifter og en gennemgang af principperne indeholder bogen også Thomas Rode Andersens personlige historie om livsstilsændringer og kostomlægning.

Vejledende pris: 300 kr.