Bønnesalat

Det er svært at lave tilbehør, der er proteinholdigt, men bønner og linser er et godt bud. Denne salat kan laves med alle slags bønner, men det vil til denne middag være oplagt at bruge hvide bønner, eftersom de indgår i andre tapas. Alternativet kan være brune bønner, kikærter eller lignende.

Det skal du bruge:

300 g kogte, hvide bønner

1 lille rødløg, ca. 60 g

3 peberfrugter (gerne forskellige farver), ca. 300 g

Dressing af:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. eddike, fx æbleeddike eller hvidvinseddike

1 spsk. dijonsennep

1 fed hvidløg

Salt og peber

Evt. tørret timian, rosmarin eller oregano, frisk persille eller koriander

Sådan gør du:

Bønner udblødes i vand og koges efter anvisningen på pakken. Til 300 g kogte bønner skal du bruge cirka 150 gram bønner. Rødløg skæres i små tern. Peberfrugter renses for kerner og skæres i små tern. Olie, eddike, sennep og et presset fed hvidløg blandes sammen i for eksempel en melryster og rystes godt og grundigt. Smag dressing til med salt og peber plus krydderurter efter smag. Bland bønner, peberfrugt og rødløg i en skål, og hæld dressing over. Vend det hele rundt og server til tapas eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ

Tilbehør til 6 personer

Gastric Bypass – Inspiration til livet og maden efter operationen er en grundbog, der hjælper fedmeopererede med at ændre livsstil og kostvaner. Bogen indeholder blandt andet en række opskrifter, som er gode for både opererede og deres familier. Bogens forfattere er diætist Stine Junge Albrechtsen og Carsten Olsen (Den Skaldede Kok), som selv er fedmeopereret. Bogen er på 224 sider og udgivet af Muusmann Forlag som både hardback (vejledende udsalgspris 279,95 kroner) og som e-bog (vejledende udsalgspris 160 kroner).