Pizza med squash, svampe og mascarpone

Af: Sebastian Mathson Randrup

Foto: Jesper Glyrskov

Pizza er en af de letteste retter at lave, når der står kødfri eller vegetarisk dag på madplanen. Prøv f.eks. denne lækre version.

2 pizzaer

Det skal du bruge:

Pizzadej

  • 1,5 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk. sukker
  • ca. 200 g tipo 00 hvedemel
  • ca. 100 g semolinamel
  • 1 spsk. salt med top
  • 1 spsk. olivenolie

Fyld

  • 3 håndfulde blandede svampe
  • 1 squash (gul eller grøn)
  • 2 løg
  • 1 dl olivenolie
  • salt og peber
  • 4 dl tomatsauce (købt eller hjemmelavet)
  • 300 g revet mozzarella
  • 8 spsk. mascarpone
  • 10-12 blade rød syre, eller basilikum

Sådan gør du:

  1. Bland vand, gær og sukker sammen i en røremaskine. Når sukkeret er opløst, tilsættes halvdelen af begge meltyper. Rør det sammen, til der ikke er flere klumper.
  2. Tilsæt salt og olie, og rør lidt. Tilsæt resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, kan du spæde op med tipo 00 mel).
  3. Tag dejen op af røremaskinen, og ælt den grundigt – gerne i 10-12 min., så den er helt glat og smidig at røre ved.
  4. Lad nu dejen hæve i køleskabet i en time.
  5. Form små boller af dejen på ca. 160 g, ælt dem en ekstra gang, og lad dem så hæve 30 min. ekstra på køkkenbordet.
  6. Tænd ovnen på 250 grader, og smid evt. en pizzasten i ovnen, hvis du ejer sådan en.
  7. Rens svampe grundigt med en lille børste eller urtekniv, og vask evt. de sorter, som ikke tager skade af vand (slå evt. op, om de svampetyper du har valgt, tager skade af vand).
  8. Skær squash, løg og svampe i tynde skiver, og læg i en skål.
  9. Tilsæt olivenolie, salt og peber, og vend det hele grundigt sammen.
  10. Del og rul din pizzadej ud til to pizzaer – gerne så tyndt, som du kan, uden at de går i stykker.
  11. Fordel tomatsauce ud på hele pizzaen, herefter svampe, squash og løg i et tyndt lag (gem to håndfulde af squash og svampe, som serveres rå på pizzaen efter bagning).
  12. Fordel mozzarella og til sidst små klatter af mascarpone rundt på din pizza.
  13. Når din ovn er så varm, som den kan blive, smides pizzaerne i ovnen og bages i ca. 10-12 min., til de er helt gyldne og sprøde i bunden.
  14. Til sidst lægges lidt rå squash og svampe ovenpå. Din pizza pyntes af med friske urter.

Fra ‘Vegetarisk hverdag – 100 grønne favoritter’ af Sebastian Mathson Randrup.