Når man læser opskriften på den her ret igennem og ser mængden af hvidløg i suppen, kan det virke en smule afskrækkende. Men efter en tur i ovnen ændrer hvidløgene karakter fra skarpe til sødmefulde.
3 hele hvidløgshoveder
Olie
2 løg
3 mellemstore kartofler
½ mellemstort blomkål
25 g smør
1 l grøntsagsbouillon
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret
Salt, peber.
Adskil feddene fra dine hvidløg uden at pille dem, og vend dem sammen med en god sjat olie. Steg dem i ovnen i et ildfast fad under låg ved 170 grader i cirka 45 minutter, til de er møre. Lad dem køle lidt af, til du kan håndtere dem, og pres så de møre hvidløg ud af skallerne. Hvis der er brankede hvidløgsfed imellem, kasserer du dem.
Pil løgene, og hak dem groft. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Skær blomkålen ud i buketter.
Smelt smørret i en gryde, og sautér løg og kartofler, til løgene er klare.
Tilsæt grøntsagsbouillon og timian, bring gryden i kog, og lad det simre i 5 minutter. Kom nu blomkålen og de bagte hvidløg ved, og lad det simre videre, til både blomkålen og kartoflerne er møre.
Blend suppen, og smag den tilmed salt og peber.
Du kan eventuelt toppe retten med smørstegt blomkål (se tip) og timianblade, når du serverer den.
Tip: Skær eventuelt nogle små flade buketter af blomkålen, og steg dem gyldne i fedtstof. Det pynter som topping på suppen.
Du kan også pynte med hjemmelavede croutoner.