Friske forårsruller med sataysauce

Af: Helse-redaktionen

Foto: Fra den nye bog, Hyggemad - af Julia Ring Olsen, Mussmannn Forlag

Kombinationen af hygge og mad begrænser sig ikke bare til den klassiske middag med familie og venner omkring et veldækket bord med tændte stearinlys. Mad kan også skabe hygge i din travle hverdag

Friske forårsruller er fantastiske særligt til gæster eller til hyggeaftener. Forfatteren anbefaler, at man forbereder alt fyldet og dippen og stiller det på bordet sammen med nogle skåle med vand, og så kan man selv lave sine egne forårsruller, som man ønsker dem. Det skaber hygge på en helt anden måde med saml-selv-mad (30 stk.).

DET SKAL DU BRUGE FORÅRSRULLER:
• 8 udbenede kyllingeoverlår
• 4 fed hvidløg
• 1 tsk friskkværnet peber
• 5 spsk Maggi Arome
• 4 spsk brun farin
• saften fra 1 1/2 lime
• olie til stegning
• 200 g brede risnudler
• 2 spsk chiliolie
• 4 store gulerødder
• 1 agurk
• 1 lille rødt spidskål
• 1 bdt forårsløg
• 200 g saltede og ristede peanuts
• vand
• 30 stk rispapir

SATAYSAUCE:
• 2 dl kokosmælk
• 1 dl cremet peanutbutter
• 2 tsk sort soja
• 1 1/2 spsk Maggi Arome
• 1 spsk brun farin
• 1/2 tsk løgpulver
• saften fra 1/2 lime

SÅDAN GØR DU
Kom kyllingeoverlår i en skål, hak hvidløget godt, og tilføj det. Kom herefter peber, 3 spsk Maggi, brun farin og limesaft i. Lad kødet marinere på køl i 1 time.

Imens koges der vand i en stor gryde, og så snart vandet koger, slukkes der for varmen, og risnudlerne lægges i – de skal være i vandet, indtil de er færdige. Det tager cirka 10 minutter. Skyl herefter nudlerne under koldt vand, og rør med chiliolie og 2 spsk Maggi.

Snit gulerødder, agurk og spidskål i tynde strimler. Hak forårsløg og peanuts. Når kyllingen er færdig med at marinere, steges stykkerne på to pander med lidt olie – pas på varmen, da farinen vil karamellisere. Når kyllingen er stegt færdig, skæres stykkerne ud i strimler.

Kom vand i et fad, dyp rispapiret deri et stykke ad gangen, fyld dem med lidt nudler, gulerødder, agurk, spidskål, forårsløg, peanuts og kylling, og rul dem stramt. Så er der en lækker forårsrulle. Dette gentages, indtil alle forårsruller er lavet.

Så skal sataysaucen laves. Kokosmælk, peanutbutter, sort soja, Maggi, brun farin og løgpulver kommes i en gryde. Varm blandingen op under omrøring, så den tykner. Saucen skal ikke koge. Smag herefter saucen til med limesaft – du skal måske ikke bruge det hele.

Saucen kan nydes både varm og kold. Når alt er klar, er det blot at servere.

TIP: Det er vigtigt, at kyllingen ikke steges ad to omgange på samme pande, medmindre den rengøres, da saucen så vil blive alt for mørk. Bruges der andre nudler, skal nudlerne tilberedes efter anvisningen på pakken.

Velbekomme.

Prøv også disse opskrifter fra samme bog:

Kylling i champignonsauce og ovnbagte kartofler

Banankage med chokoladecreme

FAKTA OM BOGEN:

Titel: Hyggemad. Mad til de gode stunder
Forfatter: Julia Ring Olsen
Omfang: 182 sider
Udgivelse: Februar 2023
Vejl. pris: 249,95 kr.
Forlag: Muusmann.