2 andebryster
Salat:
A:
B+C:
Dressing:
A+B:
C:
Fjern senerne fra andebrystet, og rids skindet. Varm en pande op, og steg andebrysterne med fedtkanten nedad, til fedtet er gyldent. Vend brysterne, og steg dem i 3 minutter på kødsiden. Skru ned for varmen, og steg i yderligere 4-6 minutter. Tag panden af varmen, og lad kødet hvile i 6 minutter, inden du skærer det i tynde skiver.
A: Del fignerne i halve.
B+C: Overhald edamamebonnerne med kogende vand, og lad dem dryppe af.
A+B+C: Skyl salaten, og pluk den i blade. Skær fenniklen helt tyndt på langs, brug evt. et mandolinjern. Skær top og bund af appelsinerne. Stil dem på højkant, og skær skrællen af. Skær appelsinerne i fileter ved at løsne dem med en skarp kniv mellem de hvide lameller. Gør det over en skal, sa du opsamler saften, der skal bruges til dressing.
Vend salaten med fennikel, appelsin og figner/ edamamebonner. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den over salaten. Fordel andekødet i salaten. Varm en pande op, og rist mandler/valnøddekerner. Knus dem let, og drys dem over salaten. Pynt evt. med timiankviste.
Fra bogen ‘Spis dig slank efter dit blodsukker’ af Arne Astrup & Christian Bitz