Appetitvækker i en svær tid

Af: Helse-redaktionen

Foto: Ditte Ingemann og Anne Kring

Nedsat appetit, træthed, kvalme og forvrængede smagsløg, der kan få maden til at smage rædselsfuldt, er typiske udfordringer, som kan følge med, når man er i et behandlingsforløb mod kræft.

Med bogen Kost og Kræft, Spis dig stærk i behandlingsforløbet, hjælper forfatteren Ditte Ingemann med opskrifter, der kan inspirere til, hvordan man kan få tilstrækkeligt med mad og dermed holde vægten stabil, så man er bedre rustet til at klare sygdom, behandling, og de bivirkninger, der kan være.

Bogen indeholder desuden baggrundsviden om kost, ernæring og kræftbehandling.

Ditte Ingemann, der er bachelor i ernæring og sundhed og forfatter til en lang række populære kogebøger, savnede selv opskrifter på ernæringsrigtig og lækker mad, der var god at spise, da hendes mand Søren i 2018 blev ramt af en sjælden og aggressiv type kræft. Derfor gik hun igang med at skabe en kogebog fyldt med energi og protein, som er så vigtig, når man er i kræftbehandling.

Her kommer tre udvalgte opskrifter.

Morgenmadder med grøn topping

Morgenmadder med grøn topping

Sørens ærtesuppe med broccoli og hasselnødder

Sørens ærtesuppe med broccoli og hasselnødder

Bønnebrownies med mørk chokolade

Bønnebrownies med mørk chokolade

Om bogen:

Titel: Kost og kræft – Spis dig stærk i behandlingsforløbet

Forfatter: Ditte Ingemann

Sidetal: 192

Udgivet 17. maj 2021

Forlag: Strandberg Publishing.