Aromatisk spaghetti

Af: Sandra Pugliese / Foto: Muusmann’s Forlag

Brug gerne mindst 4 slags krydderurter i saucen, så får den mest smag. Denne pastaret smager bare himmelsk og hører til blandt favoritterne herhjemme. Kombinationen af krydderurter, mandler, hvidløg og citronskal giver en helt unik smag.

2 personer

Tilberedningstid : 30 minutter / Reel arbejdstid : 25 minutter

Det skal du bruge

Spaghetti :

400 g squash, spiralized vægt
100 g fuldkornsspaghetti

Sauce :

4 store håndfulde blandede krydderurter, f.eks. basilikum, persille, estragon,
kørvel og mynte
1 håndfuld oregano, salvie eller rosmarinblade
2 fed hvidløg
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
20 mandler
1 usprøjtet citron
40 g pecorino
himalayasalt og friskkværnet sort peber

Det skal du gøre

Spaghetti :
Skyl squash, og kør den gennem spiralizeren. Vent med at koge pastaen, til du har hakket alle krydderurterne.

Kog pastaen al dente i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Læg squashen i en sigte, og hæld vandet fra pastaen i sigten, så vandet varmer de rå strimler.

Sauce :
Skyl og slyng krydderurterne, undtagen basilikum, den skal du kun aftørre for evt. støv eller jord.

Finthak krydderurter og hvidløg, men hold dem hver for sig. Både hvidløg og krydderurterne individuelt.

Tørrist mandlerne på en varm pande, og finthak også dem.

Steg det hakkede hvidløg i olien for lav varme i et par minutter, uden at det bruner, og tilsæt krydderurter og mandler. Tilsæt oregano/salvie/rosmarinbladene, og svits dem med et minut. Tag panden af varmen, og bland med de resterende hakkede krydderurter.

Fintriv osten, bland den i krydderurteblandingen, og smag til med fintrevet citronskal, salt og peber.