Bagekartofler med fyld

Bagte kartofler med fyld er en selvstændig ret, når de serveres med salat og brød til. Det tager omkring 1 time at bage en kartoffel, og længere tid, hvis de er store. De passer sig selv i ovnen. Imens kan du lave fyldet, der kan varieres afhængig af sæson, og hvad der er af rester i køleskabet. Her er et par ideer.

Til 4 personer

Der skal du bruge: 

4 store bagekartofler eller 8 knap så store


SKINKEFYLD

1 dl cremefraiche

1 tsk dijonsennep

½ bundt purløg

4 skiver kogt skinke

Friskkværnet peber og evt. salt

REJEFYLD

1 dl cremefraiche

1 knsp cayennepeber

½ tsk groft salt

½ agurk

100 g pillede rejer

Friskkværnet peber


Sådan gør du:
  

Vask evt. jord af kartoflerne med en svamp eller blød børste, så der ikke går hul i skrællen. Læg dem i et ovnfast fad eller en bradepande. Stil kartoflerne i ovnen. Tænd ovnen på 200 ºC, og bag dem møre i 1-1½ time, afhængigt af størrelsen. Mens kartoflerne bager, kan du lave fyldet og evt. en salat. Stik med en kødnål i kartoflerne, og mærk, om de er møre. Skær et kryds i kartoflerne, og tryk på siderne, så kartoflens indhold presses op. Servér fyldet til kartoflerne – og gerne en salat og brød til.

Skinkefyld: Rør cremefraiche med dijonsennep i en skål. Skyl purløgen, og dup den tør med køkkenrulle. Klip den fint, og rør den i dressingen. Skær skinke i små tern, og kom dem i. Smag til med salt og peber.

Rejefyld: Rør cremefraiche med cayennepeber og salt i en skål. Vask agurken, og skær den i små tern. Kom agurk og rejer i en skål. Smag til med salt og peber.

Børnenes Køkken

Opskrifterne kommer denne gang fra en klassiker, der allerede er solgt i næsten 30.000 eksemplarer. Bogen indeholder 300 lette opskrifter, viden om forskellige madvarer, køkkenredskaber og teknikker. Bogen er skrevet af Katrine Klinken, der er uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom, madskribent og forfatter til en lang række kogebøger. Børnenes Køkken er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg.