Bagte kartofler med fyld er en selvstændig ret, når de serveres med salat og brød til. Det tager omkring 1 time at bage en kartoffel, og længere tid, hvis de er store. De passer sig selv i ovnen. Imens kan du lave fyldet, der kan varieres afhængig af sæson, og hvad der er af rester i køleskabet. Her er et par ideer.
4 store bagekartofler eller 8 knap så store
SKINKEFYLD
1 dl cremefraiche
1 tsk dijonsennep
½ bundt purløg
4 skiver kogt skinke
Friskkværnet peber og evt. salt
REJEFYLD
1 dl cremefraiche
1 knsp cayennepeber
½ tsk groft salt
½ agurk
100 g pillede rejer
Friskkværnet peber
Vask evt. jord af kartoflerne med en svamp eller blød børste, så der ikke går hul i skrællen. Læg dem i et ovnfast fad eller en bradepande. Stil kartoflerne i ovnen. Tænd ovnen på 200 ºC, og bag dem møre i 1-1½ time, afhængigt af størrelsen. Mens kartoflerne bager, kan du lave fyldet og evt. en salat. Stik med en kødnål i kartoflerne, og mærk, om de er møre. Skær et kryds i kartoflerne, og tryk på siderne, så kartoflens indhold presses op. Servér fyldet til kartoflerne – og gerne en salat og brød til.
Skinkefyld: Rør cremefraiche med dijonsennep i en skål. Skyl purløgen, og dup den tør med køkkenrulle. Klip den fint, og rør den i dressingen. Skær skinke i små tern, og kom dem i. Smag til med salt og peber.
Rejefyld: Rør cremefraiche med cayennepeber og salt i en skål. Vask agurken, og skær den i små tern. Kom agurk og rejer i en skål. Smag til med salt og peber.
Børnenes KøkkenOpskrifterne kommer denne gang fra en klassiker, der allerede er solgt i næsten 30.000 eksemplarer. Bogen indeholder 300 lette opskrifter, viden om forskellige madvarer, køkkenredskaber og teknikker. Bogen er skrevet af Katrine Klinken, der er uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom, madskribent og forfatter til en lang række kogebøger. Børnenes Køkken er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg. |