Type 2-diabetes er en udbredt sygdom, og i de seneste mange år er udviklingen kun gået en vej. Op. En del af det skyldes livsstil. For at forstå hvordan, er det vigtigt at slå et par ting fast om sygdommen.
Når vi spiser, så stiger vores blodsukkerniveau. Hvor meget og hvor lidt afhænger af, hvad vi spiser. Raffinerede kulhydrater og sukker vil især skyde niveauet i vejret. Men sukkeret hører ikke hjemme i blodbanen, og det ved kroppen godt. Derfor sætter den gang i produktionen af insulin, der er et hormon, som hjælper cellerne med at optage sukkeret fra blodet.
Problemet opstår, når kroppen enten ikke kan producere insulin nok eller udnytte det tilstrækkeligt. Men her er det værd at bide mærke i, at processen ikke udelukkende kræver det vigtige hormon. Den kræver også krom. Derfor kan man med et krom-tilskud hjælpe kroppen med udvinde og udnytte sukkeret, sikre et mere stabilt blodsukkerniveau og dermed også mindske risikoen for at udvikle type 2-diabetes.
Mineralet arbejder nemlig sammen med insulin om at optage og nedbryde fødevarer, så de kan omsættes til energi.
Vi får krom gennem kosten. Udfordringen er, at de fleste fødevarer kun hver især indeholder en meget begrænset mængde, og at vi samtidig har en tendens til at udskille en stor del af mineralet. Så er vi i en situation, som rigtig mange med en vestlig diæt er i.
For vi spiser en del kulhydrater og søde sager, og behovet for krom er derfor ret stort. Set i det lys kan det være en rigtig god idé med et tilskud.
Her bør man gå efter et kvalitetstilskud som f.eks. Bio-Chrom, der er lavet på patenteret organisk chromgær, der sikrer en ti gange bedre optagelighed end andre former. Faktisk er det så godt, at tilskuddet er anerkendt af danske myndigheder for at have en blodsukkerstabiliserende effekt.
Som en ekstra bonus, så peger flere eksperter på, at et stabilt blodsukker også gør det nemmere at opnå og opretholde et vægttab – det er både vigtigt, hvis man er i risiko for at udvikle type 2-diabetes eller allerede har diagnosen, fordi overvægt øger risikoen for følgesygdomme.
Harvard-forskeren David S. Ludwig, peger sammen med flere andre på, at et ustabilt blodsukker øger trangen til at spise sukker og hurtige kulhydrater, som igen stimulerer fedtlagringen, fordi fødevarerne påvirker kroppen hormondannelsen.
Så når man balancerer blodsukkeret ved blandt andet at indtage krom, øger man altså også muligheden for at nå drømmevægten, samtidig med at den generelle sundhed forbedres, og risikoen for livsstilssygdomme daler.