Blåbærtærte

Af: Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com

Foto: Derya Turgut

Blåbærtærten er let at bage, den er glutenfri, og den smager fantastisk. Blåbær er supersunde, og du kan anvende dem friske eller optøede.

Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com. har skrevet en ny bog, der bygger på den nyeste viden om, hvordan vi via vores mad holder vores hjerne skarp. Her får du en udvalgt opskrifte fra den nye bog, Hjernegod mad – spis dig til en bedre hukommelse.

 

Til 6 personer

Det skal du bruge:

  • Dej til bunden
  • 100 g glutenfri havregryn, blendet til mel
  • 50 g smør
  • 1 spsk kokossukker
  • 4 spsk koldt vand

Fyld

  • 200 g blåbær
  • 2 spsk kokossukker
  • 2 æg
  • 2 spsk drænet yoghurt eller kokosyoghurt
  • 1 spsk majsstivelse
  • Havregrynssmulder
  • 50 g kokosmel
  • 50 g glutenfri havregryn
  • 50 g smør
  • 1 spsk kokossukker
  • Dej til bunden
  • Alle ingredienser æltes sammen med hænderne og trykkes ud i en smurt tærteform på 24 cm.

 

Sådan gør du:

Fyld

Kog blåbærrene op med kokossukkeret. Lad det køle af og pisk alle ingredienserne sammen. Hæld dem over bunden.

Havregrynssmulder

Alle ingredienser smuldres sammen og drysses oven på tærten.

Bag tærten i 35 minutter ved 175 grader. Når tærten er afkølet, pyntes den med friske blåbær.

 

Tip: Blåbær er supersunde og fyldt med beskyttende antioxidanter.