Brændende kærlighed med blomkålsmos

Af: Jane Faerber

Foto: Columbus Leth

Den klassiske danske livret, brændende kærlighed, der bestemt ikke bliver ringere af at blive lavet med en cremet blomkålsmos. Den hitter bare altid!

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 200 g bacon
  • 1 lille løg
  • 500 g blomkål
  • 100 g flødeost naturel
  • salt og friskkværnet peber
  • finthakket persille til drys

Sådan gør du:

Skær blomkål i buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 8-10 minutter, eller til de er møre.

Hæld vandet fra blomkålen. Mos eller blend blomkålsbuketterne med flødeost og smag til med salt og peber.

Skær bacon i grove stykker og hak løget groft.

Steg bacon på en varm tør pande sammen med de grofthakkede løg. Både løg og bacon må gerne tage farve.

Anret blomkålsmosen i bunden af to dybe tallerkener eller skåle og fordel bacon-løgblandingen ovenpå. Fordel evt. stegefedt over de to skåle.

Drys din brændende kærlighed med hakket persille inden servering.

Fra bogen ‘KETO – optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’ af Jane Faerber.