Bruschetta med asparges og ramsløg

Af: Jesper Vollmer

Foto: Colombus Leth

Den hverdagsagtige måde at bruge asparges og ramsløg på brød:

Det skal du bruge:

  • 4 grønne asparges
  • 8 friske blade ramsløg
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk revet ost, gerne comté eller gruyere-typen
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • Salt og peber

 

Sådan gør du:

Grill brødskiverne på en grill eller en grill­pande på begge sider.

Bræk den træede ende af aspargesene. Hak både asparges og ramsløgsblade lidt groft. Pil skalotteløget og hak det fint. Vend asparges, ramsløg, skalotteløg og osten sam­men i en skål.

Rør en dressing af olivenolie, æbleeddike, salt og peber og vend den i asparges-rams­løgsblandingen. Smag til med salt og peber. Fordel blandingen på brødene og stænk evt. lidt ekstra olie udover.

 

Fra bogen ‘To sider af samme smag’ af Jesper Vollmer.