Opskriften rækker til 8-10 personer.
Dej:
Frosting:
Pynt:
Andet:
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl og hak rødbederne groft. Kom rødbederne i en blender eller foodprocessor sammen med vand, æg, kokosolie og rapsolie. Blend, til massen er helt glat, og kom den i en skål.
Vej de tørre ingredienser af, og sigt dem ned i rødbedemassen. Vend forsigtigt rundt, til dejen er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør siderne med rapsolie. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ca. 30 minutter. Tjek, om den er færdig, ved at stikke en gaffel i midten af kagen. Hvis der ikke hænger dej fast på gaflen, er den færdig. Pas på ikke at bage kagen for længe, så bliver den tør. Lad kagen køle af.
Rør ingredienserne til frostingen sammen, og smør den på den afkølede kage. Pynt med hindbær og rød skovsyre.
Hver uge går unge frivillige i køkkenet hos Det Kærlige Måltid for at tilberede farverige og nærende måltider til sygdomsramte familier. Det giver dem mulighed for at være en del af et fællesskab, få nye kompetencer og at opleve glæden ved at hjælpe andre.
Siden organisationen blev stiftet i 2019, er der udbragt 35.000 måltider til medborgere, der er ramt af akut livstruende sygdom eller traume og derfor mangler energi og overskud til selv at lave lækker, nærende mad.
Nu er nogle af Det Kærlige Måltids retter udkommet som kogebog – og opskrifterne er kreeret af nogle af Danmarks mest anerkendte kogebogsforfattere.
Overskuddet fra salget af kogebogen går ubeskåret til nonprofitorganisationen, Det Kærlige Måltid. Bogen er støttet af firmaer og fonde, og forlaget tjener ikke penge på bogen. Læs mere her: https://detkaerligemaaltid.dk
Titel: Det Kærlige Måltid
Omfang: 200 sider
Pris: 250 kr.
Udgivelse: 29. september, 2022
Forlag: Politikens Forlag