Croque monsieur-wrap med syrlige haricots verts

Af: Helse-redaktionen

Foto: Fra bogen Stærk overgang

Hvis du godt kan lide at kræse om din morgenmad, bør du prøve kræfter med denne lækre æggewrap med grøntsager, kogt skinke og smeltet ost. Velbekomme!

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 æg
  • 2 spsk skummetmælk
  • 2 spsk kikærtemel
  • 1 drys flagesalt, friskkværnet sort peber
  • 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 2 skiver kogt skinke
  • 2 skiver mager ost
  • Syrlige haricots verts
  • 1 lille rødløg
  • 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 250 g haricots verts, gerne optøet fra frost
  • flagesalt, friskkværnet sort peber
  • 1 håndfuld frisk rucola eller salat efter smag
  • 2 spsk god balsamico eller æbleeddike

SÅDAN GØR DU:

Rør ægget godt sammen med mælk, kikærtemel, salt og peber i en skål. Varm en pande op, kom olivenolien på og hæld æggemassen på. Skru ned for varmen og steg wrappen gylden og blød på den ene side. Vend den og fordel skinke og ost på den ene halvdel

Steg videre, til wrappen er næsten færdig. Fold den om skinke og ost og steg den lidt mere, imens du vender den et par gange.

Pil rødløget og snit det fint. Varm en pande op, kom olivenolien på og tilsæt løget. Steg det i 1 minut eller 2, kom derefter haricots verts på panden og steg i ca. 3 minutter

Drys med salt og peber. Lad blandingen køle lidt af, før du vender den med rucola eller salat. Dryp med balsamico.

Spis din Croque Monsieur med syrlige haricots verts til.

Fakta om bogen:

Titel: Stærk overgang. Alt det, du har brug for at vide midt i livet

Hormoner · søvn · motion · sex · kost · 65 måltider

Forfatter: Anne Hjernøe

Udgivelsesdato: 1. september 2022

Politikens Forlag

288 sider

Vejl. udsalgspris: 320,00 kr.