Naturen har altid haft en vis hensigt med tingene, og solen er ingen undtagelse. Den er simpelthen livsvigtig. Dog er der en risiko ved at omfavne solen for meget.
Men der er gode nyheder om solcremer. Hvad siger tallene egentlig?
- Antallet af filtre falder, men beskyttelsen bliver bedre.
- Certificeret solbeskyttelse er nøglen.
- En fornuftig tilgang er essentiel. En førsteklasses ingrediens til enhver hud.
- Det er vigtigt at rense solcremen grundigt af.
- Solbeskyttelse er afgørende for alle.
- Før du investerer i solbriller, få gode råd.
Debatten raser stadig. Skal vi smøre kroppen i ind solcreme, dagen lang året rundt, eller skal vi bevæge os uden beskyttelse ligesom vores forfædres forfædre, der intet kendte til solcreme og heller ikke meget til modermærkekræft?
Dengang var udendørslivet mere udbredt. Børn legede udenfor, og huden aktiverede sine egne beskyttelsesmekanismer i stedet for at blive chokeret, som når vi i dag udsætter os for solen i weekenderne og ferierne. Rejser sydpå var heller ikke så almindelige.
Vores moderne livsstil og vaner er uheldige, da de bringer os både for lidt D-vitamin og for meget hudkræft. Men hvad er egentlig bedst: syntetiske eller fysiske filtre? Hvilke filtre bør man undgå? Hvad med nano?
- Filtre opdeles generelt i syntetiske/organiske UV-filtre, der absorberer UV-stråler og omdanner dem til varme i huden, og fysiske/uorganiske filtre, der reflekterer UV-stråler.
- Titaniumdioxid og zinkoxid er eksempler på fysiske filtre, som mange ‘grønne’ produkter foretrækker.
- Dog indeholder mange solcremer en kombination for at opnå det bedste fra begge verdener.
Læs hele artiklen fra Magasinet Helse her.