Fisk en papillote

Af: Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com

Foto: Derya Turgut

Det er enkelt og let at tilberede fisk i små papirspakker, en metode, der på fransk hedder “en papillote”. Ved at pakke fisk og indhold ind bevares kraft og smag, og serveringen er indbydende.

Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com. har skrevet en ny bog, der bygger på den nyeste viden om, hvordan vi via vores mad holder vores hjerne skarp. Her får du en udvalgt opskrift fra den nye bog, Hjernegod mad – spis dig til en bedre hukommelse.

 

Det skal du bruge (to personer):

  • 2 stykker rødfisk eller anden fisk a 150 g
  • 10 små tomater
  • 16 oliven uden sten
  • 2 spsk kapers
  • 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • Frisk basilikum og estragon
  • Uraffineret salt og friskkværnet peber
  • 2 stk. madpapir
  • 250 g grønne bønner

 

Sådan gør du:

Placer fisken på madpapiret, som du har placeret på en bageplade. Halver tomater og oliven og hak de friske krydderurter. Læg det hele ovenpå fisken sammen med kapers, olivenolie,

Salt og peber.

Luk madpapiret ved at folde det hele vejen rundt i kanten. Bag fisken ved 160 grader i 15-20 minutter.

Bønnerne nippes eller tøs op og dampes i et par minutter, til de er møre. Drysses med salt, og de er klar til servering

Tip: Fisk er rige på omega 3 fedtsyrer, der er sunde for hjernens celler. Omega 3 fedtsyrer er sarte, derfor er det bedst at tilberede fisk ved temperaturer på maximalt 160 grader. Derved bevarer du flest af de gavnlige fedtsyrer.