Frokostbolle med hummus og lun peberfrugtsalat

Af: Helse-redaktionen

Foto: Fra bogen Stærk overgang

Det kan være svært at finde på lækker mad til madpakken eller frokosten i hverdagene. Prøv denne frokostbolle med hummus og peberfrugtcreme, hvis du er kørt død i den klassiske rugbrødsmad med leverpostej og agurk.

DET SKAL DU BRUGE:

  • 1 gulerodsbolle
  • 4 spsk hummus
  • 2 salatblade eller 1 hånd-fuld frisk babyspinat
  • 1 lille bundt brøndkarse eller citronmelisse.

Peberfrugtcreme:

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 tsk flydende honning
  • 1 drys flagesalt
  • 1 drys chiliflager eller stødt chili

SÅDAN GØR DU:

Rens peberfrugten for kerner og skær den i brede planker.

Pil løget og skær det i kvarter.

Steg begge dele i olie på en varm pande ved svag til middel varme, til de bliver bløde.

Hæld æbleeddiken på og lad det simre, til den fordamper.

Vend honning, salt og chili i.

Halvér bollen og smør hummus på begge halvdele, læg salatbladene på, fordel den lune peberfrugtsalat henover og top med urter.

Spis med det samme eller tag bollen med på farten.

Fakta om bogen:

Titel: Stærk overgang. Alt det, du har brug for at vide midt i livet

Hormoner · søvn · motion · sex · kost · 65 måltider

Forfatter: Anne Hjernøe

Udgivelsesdato: 1. september 2022

Politikens Forlag

288 sider

Vejl. udsalgspris: 320,00 kr.