De er helt perfekte til frokost eller nem aftensmad, da de er dejligt hurtige at lave, og så kan de varieres i det uendelige, alt efter hvad du har til rådighed i dit køleskab og køkkenskabe. Et af resultaterne af mine vaffeleksperimenter er disse halloumi-vafler, der er en nem og spændende måde at lave et lækkert alternativ til sandwichbrød på, og så er de bare fulde af smag!
4-6 stk.
Halloumi-vafler
Serveringsforslag
hummus
den resterende halloumi eller grillost (kan udelades)
Start med at tænde dit vaffeljern, så det kan stå og varme op, mens du laver vaffeldejen ved at komme alle ingredienserne i en skål og røre dem grundigt sammen. Hvis du ikke har et slip-let-vaffeljern, skal du smøre det med en smule fedtstof, inden du går i gang, og så er det ellers bare med at hælde lidt vaffeldej i vaffeljernet og bage dejen, til du har let gyldne og gennembagte vafler.
Forbered de grillede grøntsager, mens vaflerne bager. Skyl og skær dine favoritgrøntsager i tynde skiver, jeg brugte aubergine, squash og gulerod. Pensl evt. grøntsagerne med en lille smule olivenolie, giv dem et drys salt og peber, og grill dem på en forvarmet grillpande ved høj varme. De skal ikke have meget mere end et par min., men
dette kan variere, alt efter hvilke grøntsager du bruger, og hvilken tykkelse de har. Skær derefter den resterende halloumi eller grillost i skiver på ca. 1/3-1 centimeters tykkelse, og steg dem på grillpanden et par min. på hver side, til de er let gyldenbrune. Server dine vaffelsandwiches med et godt lag hummus, lidt blandet salat, de grillede grøntsager, de grillede halloumiskiver og lidt granatæblekerner.
Blend kikærterne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, til du har en lækker, cremet hummus. Husk at smage hummussen til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt ekstra vand én spsk. ad gangen, hvis nødvendigt. Hæld hummussen over på et glas, og opbevar den på køl indtil servering.
Fra bogen ‘Regnbuemad – 100 farvestrålende vegetariske retter’ af Signe Leth.