100 g hasselnødder + 12 ekstra hasselnødder, som bruges i midten af kuglerne.
100 g chokolade, mørk
100 g juicy dadler (dem i papæske)
2 tsk. kakaopulver
Topping
100 g chokolade, mørk
• Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft
• Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-10 minutter. Skallen skal løsne sig, men nødderne må ikke blive for brankede og sorte
• Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af
• Del hasselnødderne i tre bunker: én med 30 gram, én med 12 stk. og én med 70 gram
• Hak de 30 gram hasselnødder fint
• Tag 40 gram af chokoladen, og hak den
• Bland de hakkede hasselnødder og chokolade sammen. Sæt til side
• Tag nu bunken med de resterende 70 gram hasselnødder, og hak dem i en minihakker
• Tilsæt dadler (uden sten) samt kakaopulver, og blend det sammen til en dadelmasse
• Smelt 60 gram chokolade over vandbad
• Rør dadelmassen sammen med den smeltede chokolade.
• Del dadelmassen op i 12 portioner
• Tril til 12 kugler med én hasselnød i hver.
• Smelt 100 gram chokolade.
• Tril hver kugle i den smeltede chokolade og efterfølgende i blandingen af hakkede hasselnødder og chokolade
• Sæt på køl.
Fra bogen “Mit glutenfrie plantekøkken” af Sofie Birkelyng-Larsen.