Hasselnøddekugler a la Ferrero Rocher

Af: Sofie Birkelyng-Larsen

Foto: Fra bogen

Den knasende chokolade og dadel – massen omkranser den sprøde hasselnød og er med til at give en smagsfuld oplevelse. Opskriften giver 12 hasselnøddekugler.

Det skal du bruge

100 g hasselnødder + 12 ekstra hasselnødder, som bruges i midten af kuglerne.

100 g chokolade, mørk

100 g juicy dadler (dem i papæske)

2 tsk. kakaopulver

Topping

100 g chokolade, mørk

Sådan gør du

• Forvarm ovnen på 200 grader, varmluft

• Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i 7-10 minutter. Skallen skal løsne sig, men nødderne må ikke blive for brankede og sorte

• Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af

• Del hasselnødderne i tre bunker: én med 30 gram, én med 12 stk. og én med 70 gram

• Hak de 30 gram hasselnødder fint

• Tag 40 gram af chokoladen, og hak den

• Bland de hakkede hasselnødder og chokolade sammen. Sæt til side

• Tag nu bunken med de resterende 70 gram hasselnødder, og hak dem i en minihakker

• Tilsæt dadler (uden sten) samt kakaopulver, og blend det sammen til en dadelmasse

• Smelt 60 gram chokolade over vandbad

• Rør dadelmassen sammen med den smeltede chokolade.

• Del dadelmassen op i 12 portioner

• Tril til 12 kugler med én hasselnød i hver.

• Smelt 100 gram chokolade.

• Tril hver kugle i den smeltede chokolade og efterfølgende i blandingen af hakkede hasselnødder og chokolade

• Sæt på køl.

Fra bogen “Mit glutenfrie plantekøkken” af Sofie Birkelyng-Larsen.