Det kan godt være, at det tyske køkken ikke er berømt for ret meget. Kartoffelmos er de til gengæld ret gode til at lave.
Kartoffelmos er måske ikke verdens mest sexede ret, men der er ikke ret mange, der holder sig tilbage, hvis først de mosede kartofler kommer på bordet.
Det er en af de mest populære retter at servere til sine børn, der altid elsker en god gang brændende kærlighed. Dens konsistens og smag er ganske enkelt uimodståelige.
Hvordan får man så tilberedt den helt rigtige kartoffelmos, præcis som i vores naboland. Måske er det ikke så overraskende, og måske er det præcis, som du allerede gør. Her er i hvert fald tyskernes bud på den perfekte kartoffelmos.
Hvad skal vi forberede?
Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Kog dem derefter i en gryde med usaltet vand og lad dem koge lidt længere, 30-45 minutter.
Lad kartoflerne dræne af. Tilsæt smør, salt, muskatnød og varm mælk til de stadig varme kartofler. Mos dem først med en kartoffelpresser og blend derefter kort med en stavblender.
Server til forskellige kød- eller smagfulde vegetarretter.
Kartoffelmos kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage. Opvarm den i vandbad, og den må ikke fryses ned.
Ja, men intet skal overdrives.
Kartofler er en vigtig kilde til vitamin C og B6, folinsyre og kalium. Deres skind indeholder antioxidanter og andre værdifulde næringsstoffer. Kartofler sænker blodtrykket og hjælper os med at tabe os.
Når vi taler om sundhedsfordelene ved kartofler, mener vi absolut ikke chips og pommes frites. Selvom de er lavet af kartofler, er de langt fra en sund grøntsag. De fremmer fedme, hjertesygdomme og diabetes.
Hvis kogte eller bagte kartofler er så sunde, er der så nogen, der ikke har godt af at spise dem?
Ja, men det er undtagelsestilfælde. Hvis man skal undgå stivelse, så skal man holde sig fra kartoflerne.