Kalkunroulader med friterede små kartofler og blommepickles

Til 4 personer


Kalkunroulader:

4 flotte kalkunschnitzler, maks. 400 g

4 kødnåle eller tandstikkere

300 g gulerødder i diagonale tynde skiver

Olie til stegning


Fyld:

3 spsk friskost light

4 lange skiver squash

2 spsk klassisk basilikumpesto

8 skiver tomat

1 fed fintrevet hvidløg

3 spsk revet løg

Havsalt og friskkværnet peber


Kartofler:

800 g små kartofler a ca. 2-3 cm i diameter

1 stort bundt basilikum

4-5 dl olie

Havsalt og friskkværnet peber


Blommepickles:

6 udstenede, finthakkede blommer

Kød fra 1 appelsin, finthakket

1 lille finthakket rødløg

2 spsk akaciehonning

¾ dl blommebalsamico eller almindelig

mørk eddike

1 knivspids salt


Sådan gør du:

Bank kalkunschnitzlerne med en kødhammer, så de bliver lange og tynde – på længde med squashskiverne. Mos friskost, hvidløg, revet løg, salt og peber sammen og smag til. Fordel det på de 4 schnitzler og kom tomatskiver og squashskiver ovenpå. Rul hver schnitzel sammen som en roulade og steg dem i olie på panden ca. 2-3 minutter på 4 sider. Steg gulerødderne med i saften fra kødet på panden.

Varm olien og steg kartoflerne gyldne ved middelvarme i ca. 20 minutter alt efter størrelse. Vend dem med frisk basilikum lige inden servering.

Bland alle ingredienser til blommepickles i en gryde og lad det simre i ca. 15 minutter uden låg – eller til væden er kogt ind. Smag til.

Advarsel:

Kartoflerne indeholder mere fedt end de anbefalede 30 %, men det er der plads til en gang imellem. Alternativt kan du koge dem først og dernæst riste dem i lidt olie med salt.

TIP:

Fyldet, pickles og kartoflerne kan bruges til andre typer kød, fisk og fjernkræ. Brug også pickles i sandwich.