Kille Enna: Kartoffelsalat med fersken og tomatlimedressing

Dressingen kan også bruges til sprødstegte pomfritter eller sammen med grillede steaks. Ønsker du en gul farve på dressingen som på billedet, skal du købe gule tomater.

Tilbehør eller salat til 4 personer

Du skal bruge:

  • 300 g kogte faste kartofler m. skræl
  • 75 g pillede løg
  • ca. 350 g modne ferskner
  • ca. 150 g rensede salater
  • ca. 20 g basilikumblade
  • 100 g smuldret ko- el. gedefeta
  • Tomat-limedressing (giver ca. 3 dl)
  • 125 g modne tomater
  • 1 fed pillet hvidløg
  • 1⁄2 spsk. finthakket limeskal
  • 1 spsk. friskpresset limesaft
  • 1 dl koldpresset olivenolie
  • 1⁄2-1 spsk. æbleeddike el. rødvinseddike
  • 1⁄4 dl koldt vand
  • strejf af chiliflager
  • havsalt
  • friskkværnet sort peber

Beregn ca. 3 spsk. dressing og et par håndfulde plukkede salater pr. person.

Sådan gør du:

Tomat-limedressing: Hak tomaterne groft og knus hvidløg i en morter. Skræl lime med en bred kartoffelskræller og  hak det meget fint. Kom skallen op i en blender og tilsæt resten af ingredienserne. blend, indtil du opnår en jævn  puré. Krydr med salt og peber.

Skal dressingen ikke bruges med det samme, eller får du den ikke brugt op, kan den opbevares i køleskab i op til  tre dage uden problemer. Den vil automatisk skille, når den står stille. Ryst flasken, og den samler sig igen.

Pil de kogte kartofler, skær dem i 1 cm små tern og kom dem op i en stor bred skål. Skær løg i tynde ringe og  tilsæt. Halver fersknerne, kasser stenene, skær fersknerne i grove tern og tilsæt dem sammen med 2 dl af tomat- limedressingen. rør det hele sammen. Pluk eller skær salaterne i mindre stykker. Kom dem og basilikumbladene op  skålen og vend det forsigtigt sammen. Krydr evt. med ekstra salt og peber. Smag på salaten og tilsæt evt. mere dressing.

Server salaten i små skåle med smuldret fetaost henover.

TIP: Når du bruger skal fra citrusfrugter, så skræl dem med en bred kartoffelskræller. Herved får du lidt af den hvide bitre citrusskal med. Noget, som pynter gevaldigt på den samlede smagsoplevelse.

Af: Kille Enna, Kartofler på bordet