Kernebrød med pastinak

Af: Anette Sams & Majbritt Louring Engell

Foto: Mikkel Adsbøl

Kernebrød er en mulighed for at smugle bare lidt flere grøntsager ind – sammen med masser af blodsukkerstabiliserende fibre.

Det skal du bruge:

  • 20 skiver
  • 100 g hasselnødder eller mandler
  • 150 g hørfrø
  • 100 g solsikkefrø
  • 75 g sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 3 spsk. FiberHusk
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie
  • 2 pastinakker, revet groft på et rivejern, eller 150 g groftrevet blomkål
  • 5 æg

 

Sådan gør du:

Stil ovnen på 160 grader varmluft.

Blend hasselnødderne til mel i en foodprocessor eller minihakker.

Bland hørfrø, solsikkefrø, sesamfrø, græskarkerner, FiberHusk og salt.

Tilsæt revet pastinak og olie.

Pisk æggene sammen og rør dem i dejen lidt ad gangen.

Beklæd en brødform (ca. 24 x 10 cm) med bagepapir. Fordel dejen i formen og bag brødet i midterste rille i ovnen i ca. 50-60 min.

 

TIP

Opbevares på køl. Kan fryses.

Kan spises som morgenmad sammen med to skiver ost og to skiver pålæg eller røget laks, hytteost og avocado.

Suppler med grøntsager som f.eks. revet gulerod og rødbede eller hakket spidskål serveret med limesaft og evt. lidt græskarkerner.

Kulhydrattilskud: Spis frisk frugt til eller drik et glas æblemost.

 

Fra bogen ‘Sandheden om sukker går i køkkenet’ af Anette Sams og Majbritt Louring Engell.