SÅDAN GØR DU
Cremet og lækker kikærtegryde, som er en fusion af tikka masala og chana masala med skønne, varme krydderier. Ingredienslisten ser lang ud, men består af en del krydderier, konserves og tørvarer, som du altid kan have liggende, så du nemt kan lave retten, selvom køleskabet er tomt.
Hak løg og hvidløg fint. Varm en wok eller stor gryde og rist først alle krydderierne i wokken. Tilsæt lidt olie, tomatpuré og friskrevet ingefær. Tilsæt de hakkede løg og hvidløg og lad det stege et par minutter under omrøring. Rør bouillonterningen ud i kogende vand og rør det i wokken sammen med hakkede tomater og kokosmælk. Brug en stavblender til at blende grydens indhold helt cremet. Tilsæt kikærter, læg låg på wokken og bring grydens indhold i kog. Skru herefter ned til middel varme og lad det simre i ca. 10 minutter. Smag til med sojasauce og limesaft. Servér med ris og top med finthakket koriander eller spinat.
Til 4 personer
DET SKAL DU BRUGE
• 2 løg
• 4-5 fed hvidløg
• 2 tsk garam masala
• 1 tsk stødt koriander
• ½ tsk spidskommen
• 1 tsk gurkemeje
• evt. ½-1 tsk chiliflager
• sesam- eller kokosolie til stegning
• 2 spsk tomatpuré
• 2 tsk friskrevet ingefær
• 1 grøntsagsbouillonterning
• 4 dl kogende vand
• 480 g kogte kikærter (2 dåser)
• 400 g hakkede tomater
• 1 dåse kokosmælk
• sojasauce
• 1 lime
Til servering
• 3 dl ris, kogt efter anvisning
• 1 håndfuld frisk koriander eller spinat
Prøv også opskrifterne: