Kille Enna: Kartoffelmosdeller med kokos

De her deller er pokkers velsmagende med en tynd, sprød skorpe og saftig konsistens. Kombinationen af de asiatiske ingredienser gør dellen oplagt til fisk og skaldyr eller måske bare serveret med en grøn salat vendt i olie-eddikedressing.

Forret, snack eller tilbehør til 7 personer

(giver 7 deller)

Du skal bruge:

  • 450 g melede kartofler
  • 100 g majskerner
  • koldpresset olivenolie til stegning
  • 40 g saltede, ristede jordnødder
  • 20 g koriander m. stilke
  • 30 g kokosmel
  • 1⁄4 tsk. chiliflager
  • 25 g skrællet frisk ingefær
  • 4 g fintrevet limeskal (1 spsk.)
  • 30 g drænet yoghurt 10 %
  • 20 g hvedemel
  • havsalt (kan udelades)

Sådan gør du:

Skræl kartoflerne og kog dem møre, evt. i saltet vand. damp dem af, og kør dem igennem en purékværn eller  kartoffelpresser. Kom kartoffelmosen op i en stor skål.

Sauter majskernerne på en pande i lidt olivenolie i et par minutter og hæld dem i mosen. Hak jordnødderne og  korianderen fint og tilsæt. Riv ingefæren og rør den i sammen med resten af ingredienserne. Er kartoflerne kogt i  rigeligt af salt, er der ingen grund til at tilsætte ekstra – ellers krydres kartoffelfarsen nu med salt.

Del farsen i syv portioner (ca. 90 g fars pr. delle) og form dem ved hjælp af den flade side af en kniv og hånden, så  de bliver runde (7 cm i diameter), men med flad top og bund.

Varm en stor pande op og hæld rigeligt olivenolie på (11⁄2 cm olie). Steg dellerne ved middel varme i 4-5 minutter  på begge sider.

TIP: Korianderen kan udskiftes med bredbladet persille, estragon, dild, mynte, basilikum, citronverbena, citron- timian eller oregano. Mængden justeres blot efter, hvor kraftige urterne er i smagen.

Af. Kille Enna, Kartofler på bordet