Knasende chokolade-juletræer

Af: Thomas Erex

Foto: David Bering

Denne opskrift er til dig, der gerne vil hygge med at dekorere små juletræer og evt. andre figurer, der samtidig er en lækker julesnack. Julen er jo den perfekte anledning til at skrue ned for hastigheden og hygge sig med at bage og dekorere sammen med venner, familie og børn.

Til cirka 6-8 juletræer

Det skal du bruge:

150 g vegansk, hvid chokolade

100 g puffede ris

2-3 tsk. grøn pulver- eller pastafarve

Krymmel til pynt

1 dl flormelis

Lidt vand

Sådan gør du:

Det er vigtigt, at du ikke bruger en vandbaseret frugtfarve, men en fedtopløselig farve, som kan blandes med chokoladen.

Klargør små kræmmerhuse af bagepapir, før du går i gang med at smelte chokolade. Du får cirka 6-8 små juletræer, alt efter hvor store du laver dem.

Klip halvcirkler ud af bagepapiret, og rul dem til kræmmerhuse. Sæt et lille stykke tape på for at holde dem sammen, og sæt hvert kræmmerhus ned i f.eks. et glas.

Smelt chokoladen ved lav varme, og tilsæt den grønne pastafarve. Rør det godt sammen. Rør så de puffede ris i, og bland det godt sammen.

Fyld blandingen i de forberedte kræmmerhuse, og klem forsigtigt ned, så hele kræmmerhuset er fyldt. Bestem dig for, hvor store de skal være, og fyld op herefter.

Små juletræer er selvsagt lettere at spise – især for børn. Lad juletræerne stivne på køl.

Når juletræerne er stivnet, kan du forsigtigt tage dem ud af formene og pynte dem. Lav en tyk glasur af flormelis og vand, og brug glasuren som lim, når du sætter de små stykker krymmel på træerne. Opbevar de færdige juletræer på køl.

Fra ‘Vegansk Julemad – Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost’ af Thomas Erex.