4 personer
Chokolade
250 g mørk chokolade – 65-70 %
Solbærsyltetøj
200 g solbær (friske eller frosne)
25 g sukker
Parfait
6 æggeblommer
100 g flormelis
6 dl piskefløde
Korn af 1 stang vanilje
Pynt evt. spiselige blomster, f.eks. violer, stedmoderblomster
Chokolade
Smelt chokoladen i en skål over et vandbad.
Når chokoladen er smeltet, smør den i et tyndt lag udover en bageplade beklædt med bagepapir. Stil bagepladen et køligt sted, imens du gør resten klar.
Solbærsyltetøj
Kog solbær op med sukker og lad det koge i 4-5 minutter.
Blend det med en stavblender, lad det køle ned og kom det i en lille sprøjtepose.
Parfait
Pisk æggeblommerne med vanilje korn og flormelis i en skål med el-piskeren i ca. 8-10 minutter, til det er hvidt og meget skummende. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Vend indholdet fra de to skåle forsigtigt sammen og kom det i en form i fryseren i min. 4 timer.
Servering
Kom lidt solbærsyltetøj på en kold tallerken. Læg parfaiten ovenpå og top med lidt syltetøj. Fordel chokoladen henover og drys til sidst med blomster.
Fra bogen “Aamanns Grønne Køkken” af Adam Aamann.