Køleskabsgrød med bær og nødder

Af: Anne Hjernøe

Foto: Methmann Photography

Det smarte ved køleskabsgrød er, at du laver det meste af arbejdet aftenen før. Så er der nem morgenmad.

Til en person

Det du skal bruge:

  • 2 spsk chiafrø
  • 1/2 dl havregryn
  • 1,5 dl skyr
  • 1/2 dl skummetmælk
  • 1 drys flagesalt
  • 1 godt drys vaniljepulver

Topping

  • 1 stor spsk valnøddekerner
  • 1 spsk solsikkerkerner
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 dl friske bær, efter smag

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne til din køleskabsgrød i en skål og rør det godt sammen aftenen før. Lad det stå tildækket i køleskabet natten over.

Rør næste morgen grøden godt igennem og tilsæt evt. yderligere 1/2 dl skyr eller mælk, hvis grøden er for fast i konsistensen.

Rist grofthakkede valnøddekerner og solsikkekerner på en tør pande. Tilsæt honningen, når begge dele er begyndt at tage farve.

Spis din køleskabsgrød med friske bær og de honningristede nødder og kerner.

 

Fra bogen ‘Stærk, let og mæt’ af Anne Hjernøe.