Kompromisløst smørrebrød

Af: Anette Sams & Majbritt Louring Engell

Foto: Mikkel Adsbøl

Elsker du smørrebrød, men er i tvivl om, hvor sundt det er? Få her inspiration til sundere stykker, der holder blodsukkeret stabilt.

Til 3 stk. smørrebrød

Det skal du bruge:

3 skiver kernebrød med pastinak,

Hønsesalat

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 skiver bacon
  • 50 g champignon, renset og delt i to
  • salt og peber
  • 50 g kylling, forkogt og skåret i fine tern
  • ½ tsk. karry
  • 2 tsk. mayonnaise,
  • 1 buket blomkål, revet groft
  • salt og peber.

Pynt:

  • Frisk timian

Laksemad

  • 1 spsk. mayonnaise
  • salt
  • 30 g varmrøget laks, f.eks. med peber
  • 1 gulerod revet groft.

Pynt:

  • Frisk dild

Æg og rejer

  • ½-1 æg, kogt
  • 1 spsk. pesto
  • 1-2 spsk. rejer i lage.

Pynt:

  • Frisk skovsyre

Tilbehør: Spidskål i både og gulerodsstave

 


 

Sådan gør du:

Hønsesalat

Varm olien op på en pande og steg baconen sammen med champignon. Bræk baconen i stykker og rør
den sammen med champignon og de resterende ingredienser. Smag til med salt og peber. Fordel hønsesalaten på den ene skive kernebrød. Pynt med frisk timian.

Laksemad

Fordel mayonnaisen på kernebrødet og drys med salt. Læg stykker af laks oven på. Pynt med revet gulerod og dild.

Æg og rejer

Del ægget i halve. Fordel pestoen på kernebrødet. Læg rejerne på brødet og dernæst æg oven på. Drys med salt og peber. Pynt med frisk skovsyre.

Tilbehør

Spis grønt i stave og frisk spidskål til.

Tip

Brug både disse madder til frokost og aftensmad. De mætter godt, så to madder vil være nok for de fleste. Husk det grønne tilbehør på siden. Lav evt. en dobbeltportion af hønsesalaten, så du har til flere dage.

Kulhydrattilskud: Erstat kernebrød med groft rugbrød.

 

Fra bogen ‘Sandheden om sukker går i køkkenet’ af Anette Sams og Majbritt Louring Engell.