Til 3 stk. smørrebrød
3 skiver kernebrød med pastinak,
Pynt:
Pynt:
Pynt:
Tilbehør: Spidskål i både og gulerodsstave
Varm olien op på en pande og steg baconen sammen med champignon. Bræk baconen i stykker og rør
den sammen med champignon og de resterende ingredienser. Smag til med salt og peber. Fordel hønsesalaten på den ene skive kernebrød. Pynt med frisk timian.
Fordel mayonnaisen på kernebrødet og drys med salt. Læg stykker af laks oven på. Pynt med revet gulerod og dild.
Del ægget i halve. Fordel pestoen på kernebrødet. Læg rejerne på brødet og dernæst æg oven på. Drys med salt og peber. Pynt med frisk skovsyre.
Tilbehør
Spis grønt i stave og frisk spidskål til.
Tip
Brug både disse madder til frokost og aftensmad. De mætter godt, så to madder vil være nok for de fleste. Husk det grønne tilbehør på siden. Lav evt. en dobbeltportion af hønsesalaten, så du har til flere dage.
Kulhydrattilskud: Erstat kernebrød med groft rugbrød.
Fra bogen ‘Sandheden om sukker går i køkkenet’ af Anette Sams og Majbritt Louring Engell.