Laap med sprød kål

Af: Louisa Lorang

Foto: Fra bogen

Laap er en kødsalat fra Laos og dele af Thailand. Det er den perfekte ret til dig, der er træt af hakkebøffer. Brug hakket okse som her, eller prøv med hakket gris, kylling eller måske endda and.

Hovedret til 2 personer

Det skal du bruge

  • 300 g hakket oksekød
  • olie til stegning
  • 1 rødløg, i slanke både

Dressing

  • 1⁄4 dl fiskesauce
  • 1⁄4 dl limesaft
  • 2 tsk. palmesukker eller rørsukker
  • 1-2 piri piri-chilier, i tynde skiver

Desuden

  • 1⁄4 rødkål
  • 1⁄2 spidskål
  • 1 håndfuld mynte
  • 2 håndfulde koriander evt. 1 håndfuld thaibasilikum
  • lidt limesaft

Tilbehør

  • 1 rød chili, i tynde skiver
  • kogte ris
  • limebåde

Sådan gør du

Steg kødet i olie på en stor, varm pande, til det akkurat er gennemstegt, og tag panden af varmen.

Vend rødløg med kødet på den varme pande, men ikke over blusset.

Dressing

Rør en dressing af fiskesauce, limesaft, sukker og chili og vend kød og løg med dressingen. Smag til.

Snit de to slags kål superfint, gerne på et mandolinjern. Vend kålen med lidt limesaft, mynte, koriander og evt. thaibasilikum.

Anret ris i to skåle. Top med kål, laap, ekstra chili og evt. mere thaibasilikum, og servér straks med limebåde til.

TIP! Du kan sagtens undlade thaibasilikum, hvis du ikke kan skaffe det.

Fra bogen ‘Asian style – Små og store retter’ af Louisa Lorang.