Disse laksebøffer kan sagtens bruges som en middagsret eller en let og hurtig frokostret, der nemt kan laves af rester fra aftensmaden.
75 g dampet laks (for eksempel en middagsrest)
75 g kogt kartoffel uden skræl
20 g mandelsplitter
15 g sesamfrø
Sammenpisket æg til at samle dejen
Mel til at pudre med
Salt og peber
1 tsk. olie (for eksempel rapsolie) til stegning
Tag en skål, og pluk den dampede laks heri. Herefter moser du den kogte kartoffel sammen med laksen, brug evt. en gaffel eller endnu nemmere din hånd til at samle med. Hak mandler og kom ved sammen med sesamfrø, salt og peber. Brug eventuelt pasteuriseret æg, det skal ikke være mere end cirka 1 teske til at samle med. Det er nemt at arbejde med, og så formindsker du spildet, samt risikoen for salmonella. Form til små bøffer, og dyp dem let i mel, det skal næsten ikke kunne ses, men bare lige sådan, at det er med til at give en pæn stegeskorpe. Kom lidt olie på en pande, og varm langsomt op. Steg laksebøfferne 2 minutter på hver side, og kom dem så i en forvarmet ovn ved 175 grader i cirka 5 minutter.
Som tilbehør til laksebøfferne kan serveres tzatziki eller brasekartofler af resten af de kolde kartofler.
Passer til 1 person
Gastric Bypass – Inspiration til livet og maden efter operationen er en grundbog, der hjælper fedmeopererede med at ændre livsstil og kostvaner. Bogen indeholder blandt andet en række opskrifter, som er gode for både opererede og deres familier. Bogens forfattere er diætist Stine Junge Albrechtsen og Carsten Olsen (Den Skaldede Kok), som selv er fedmeopereret. Bogen er på 224 sider og udgivet af Muusmann Forlag som både hardback (vejledende udsalgspris 279,95 kroner) og som e-bog (vejledende udsalgspris 160 kroner). |