Lynstegt grønt med soltørrede tomater

Af: Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose

Foto: Sarah Sanctuary Williams

Rodfrugter indeholder en masse sundhedsmæssige foredele. Det er blandt andet med til at forebygge diabetes og hjertekarsygdomme. Her er et godt bud på en opskrift med rodfrugter.

Til 1 person + rest til frokost

Det skal du bruge

½ lille porre (ca. 50 g)

⅓ spidskål (ca. 250 g)

1 stor gulerod (ca. 100 g)

50 g gul bede

½ lille gul peberfrugt (ca. 50 g)

5 soltørrede tomater (ca. 25 g)

1 tsk. fedtstof

½ tsk. paprika efter smag

½ tsk. tørret oregano eller basilikum

salt og peber

Sådan gør du

Rens porren, og skær den i tynde skiver.

Snit spidskålen fint.

Riv guleroden groft. Skær beden i fine tern.

Skær peberfrugten i tynde strimler.

Skær de soltørrede tomater i mindre stykker.

Svits porren let i fedtstoffet.

Tilsæt de øvrige grøntsager og krydderier, og svits retten i yderligere 3-5 minutter.

Smag til med salt og peber.

Servering: Server lynstegt grønt med soltørrede tomater som tilbehør til kogt eller stegt kød, fjerkræ eller fisk.

Fra bogen “Kålkogebogen” af Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose.