Pavlova i lag

Af: Helse-redaktionen

Foto: Columbus Leth

Pavlova lyder fancy, men det er bare marengs, flødeskum og frisk frugt. Den her pavlova er i lag, men du kan også lave små marengsbunde og portionsanrette.

Arbejdstid: 30 minutter

Bagetid: 2 timer

Nok til 4-6 personer

Det skal du bruge:

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 1 nip salt
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Flødeskum

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche38 %
  • 1 spsk flormelis

Fyld

  • 150 g røde ribs
  • 400 g jordbær
  • 150 g hindbær

Pynt

  • Rød skovsyre

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne til lette toppe sammen med saltet. Kom sukker og vaniljesukker i ad et par omgang. Pisk, til alle sukkerkorn er opløst. Kan mærkes ved at køre en smule marengs mellem to fingerspidser.

Sæt 3 cirka lige store cirkler på bagepapir af marengsen.

Sæt i ovnen ved 100° i 2 timer.

Lad bundene køle af. Pisk fløden stiv sammen med flormelis, og fold cremefraichen i.

Servering: Fordel flødeskummet på de afkølede marengsbunde. Kom bær på, og læg kagen sammen. Pynt med rød skovsyre.

Fakta om bogen:

Forfatter: Timm Vladimir

Titel: Sommerkogebog

304 sider

Pris: Vejl.: 299,95 kr.

Forlag: Alpha.