Pink overnight oats

Af: Helse-redaktionen

Foto: Fra bogen Stærk overgang

Krydr din dag med farver allerede fra morgenstunden med denne lækre opskrift på overnight oats… I farven pink!

DET SKAL DU BRUGE:

Grøden:

  • 3 dl frosne hindbær
  • 2 tsk flydende honning
  • 1 knsp vaniljepulver
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 spsk hytteost
  • 5 spsk skyr
  • 1 drys flagesalt

Topping (2 spsk groft ymerdrys):

  • 750 g daggammelt rugbrød
  • 1 dl mandler
  • 1 dl lyst rørsukker
  • fintrevet skal fra 3 usprøjtede appelsiner.

SÅDAN GØR DU:

Varm hindbær, honning og vanilje hurtigt op i en lille gryde. Tag den ene halvdel fra til topping og sæt den på køl. Rør resten af hindbærblandingen med havregryn, chiafrø, hytteost, skyr og salt i en skål.

Dæk den til og stil den koldt natten over. Rør næste morgen grøden igennem. Fordel toppingen over grøden, før du spiser.

Kom rugbrød i foodprocessoren og kør det til fint drys. Tilsæt mandler og sukker og kør, til mandlerne er grofthakkede, og sukkeret har fordelt sig. Rør den revne appelsinskal i. Fordel blandingen på bagepapir på en bageplade og stil den i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter, eller til sukkeret er smeltet, og brødet er blevet til sprødt drys. Rør gerne i den undervejs. Lad ymerdrysset køle helt af, før du pakker det i en lufttæt beholder.

Brug dine appelsiner

Når du river skal af appelsiner, skal de helst spises inden for et par dage. Ellers mugner de eller tørrer helt ud. Sørg for at opbevare dem på køl, når du har ’pelset’ dem. Appelsiner er fyldt med gode C-vitaminer og kostfibre og smager af solskin, hvis de er rigtigt modne.


Fakta om bogen:

Titel: Stærk overgang. Alt det, du har brug for at vide midt i livet

Hormoner · søvn · motion · sex · kost · 65 måltider

Forfatter: Anne Hjernøe

Udgivelsesdato: 1. september 2022

Politikens Forlag

288 sider

Vejl. udsalgspris: 320,00 kr.