Powergrød med rødbede

Tekst: Helse-redaktionen Foto: Fra bogen

1 PERSON

DET SKAL DU BRUGE
• 1 dl finvalsede havregryn
• 1½-2 dl mælk, f.eks. sojadrik
med vanilje
• ½ fintrevet rødbede eller
1 tsk. rødbedepulver
• 1 knsp salt

Topping
• ½-1 banan
• 1 håndfuld
• friske bær
• 1 tsk mandelsmør
• 1 tsk afskallede hampefrø

SÅDAN GØR DU
Rødbeden er lidt af en superrodfrugt, som indeholder både B- og C-vitaminer, og så giver de en smuk pink farve til maden. Til denne grød kan du bruge frisk rødbede, men skal det være ekstralet, kan du også anvende rødbede i pulverform.

Kom havregryn i en gryde og tilsæt mælk, rødbede eller rødbedepulver og salt. Bring indholdet i kog, skru ned til middel varme og lad det simre under omrøring i 5 minutter. Anret din grød med bananskiver, friske bær, mandelsmør og afskallede hampefrø.

Prøv også opskrifterne:

Kikærtegryde med garam masala og kokosmælk 

Chokoladekugler med cremet bønnefyld med vanilje