Raw Citronkage

Af: Stinna Guldmann Marker & Julie Bruun

Foto: Winniw Methmann

Stinna Guldmann Marker og Julie Bruun lærte hinanden at kende på en rawfood-café, og derfor har de lavet rigtig mange raw-kager sammen som denne citronkage.

De er anderledes end almindelige kager, da ingredienserne ikke må opvarmes, og derfor er kagerne altid veganske og som oftest fyldt med masser af nødder og frugt. Denne kage er ikke helt raw, da den er pyntet med mørk chokolade – det kan du dog sagtens undlade, for citron-vanilje-kombinationen smager også dejligt på egen hånd.

8 stykker bund

Det skal du bruge:

  • 150 g mandler 15 bløde dadler 1 knsp. salt
  • Fyld
  • 200 g cashewnødder
  • 1 dl mandelmælk
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 1 lille tsk. vaniljepulver 2 spsk. loppefrøskaller 1⁄2 dl agavesirup
  • skal og saft af
  • 1 økologisk citron
  • Pynt
  • 100 g mørk chokolade (kan undlades)
  • 50 g hindbær

 

Sådan gør du:

  1. Lav først bunden. Fjern stenene fra dadlerne, og mos dem med en gaffel i en skål.
  2. Blend mandler, så de bliver til mandelmel, og tilsæt det til daddelmosen sammen med salt. Mos skålens indhold godt sammen.
  3. Pres massen ud i en springform med en diameter på 20 cm. Du kan nu vælge at bage bunden i 10 minutter ved 200 grader for at fremhæve nøddernes smag, men du kan også undlade det, så kagen forbliver raw.
  4. Lav fyldet ved at blende alle ingredienserne sammen i en blender, så du opnår en helt cremet og glat konsistens. Fordel det over bunden, og sæt derefter kagen i fryseren i 4 timer, så den sætter sig.
  5. Smelt den mørke chokolade over et vandbad, og fordel den over din citronkage.
  6. Pynt med hindbær.