Hvem husker ikke bedstemors rødgrød med fløde på en lys sommeraften efter aftensmaden? På et brunchbord er det også en sikker vinder, så lav den endelig, når alle bærrene er modne – eller snyd dig til lidt sommerstemning ved at bruge frosne bær .
Til 6 personer
Skyl alle bær undtagen hindbær og brombær .
Nip bærrene, fjern stilkene, og kom jordbær, ribs, solbær og brombær i en gryde med sukker og vand .
Lad det koge op, og fjern forsigtigt eventuelt skum . Lad grøden koge ved lav varme i 3-4 minutter.
Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand . Tag gryden af varmen, og tilsæt lidt efter lidt kartoffelmels-blandingen, mens du rører i det, til det har en passende konsistens.
Kom til sidst hindbærrene i bortset fra nogle til pynt, og rør dem sammen med grøden. Smag eventuelt til med sukker. Drys til sidst grøden med sukker, så den ikke trækker skind, og stil den på køl.
Server rødgrøden i portionsskåle med en klat letpisket flødeskum og et halvt hindbær på toppen.
Pynt med blade fra citronmelisse og skovsyre. Grøden kan holde sig 14 dage på køl i en lufttæt beholder.
(Også til vegetarer og dem, der ikke ønsker gluten).
Fra bogen ‘Brunch til fester og hygge’ af Agnete og Poul Wulff.