Små squash-madpakkebrød

Af: Anette Harbech Olesen

Foto: Sara Galbiati

Skønne og delikate små brød, bagt med squash, kikærtemel og mandler eller nødder. De er lette at bage, smager fremragende og er velegnede til frokostmadpakken. Squashmuffins kan fryses ned i mindre portioner og tages op efter behov.

10 stk.

Det skal du bruge

1 revet squash – ca. 300 g

1 rødløg

4 æg eller æggeerstatning

50 g mandler og hasselnødder

30 g kikærtemel

30 g groft rismel

1 tsk bagepulver

½ dl olivenolie

Lidt friskhakket oregano eller basilikum

Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Lidt parmesanost til drys (kan udelades)

Sådan gør du

Rengør og riv squash og rødløg groft. Pres eventuelt overskydende væde ud af de revne squash, der er lidt forskel på, hvor meget væde de indeholder, men de må ikke være for våde. Blend mandler og hasselnødder til mel. Pisk æggene eller æggeerstatningen og bland forsigtigt de revne grønsager, krydderurter, blendede mandler og nødder samt mel, bagepulver og olivenolie. Fyld dejen i muffinforme med en ske, riv eventuelt lidt parmesanost over, og bag dem ved 190 grader i en almindelig ovn i cirka 35 minutter, til de er gennembagte og gyldne.

De sprøde, røde quinoaknækbrød er anvendelige til såvel morgenmad, mellemmåltider eller frokost. Du kan også supplere knækbrødene med moset avocado med æg, så har du et hurtigt og lækkert måltid.

Fra bogen ‘Gaven til maven’ af Anette Harbech Olesen.