10 stk.
1 revet squash – ca. 300 g
1 rødløg
4 æg eller æggeerstatning
50 g mandler og hasselnødder
30 g kikærtemel
30 g groft rismel
1 tsk bagepulver
½ dl olivenolie
Lidt friskhakket oregano eller basilikum
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Lidt parmesanost til drys (kan udelades)
Rengør og riv squash og rødløg groft. Pres eventuelt overskydende væde ud af de revne squash, der er lidt forskel på, hvor meget væde de indeholder, men de må ikke være for våde. Blend mandler og hasselnødder til mel. Pisk æggene eller æggeerstatningen og bland forsigtigt de revne grønsager, krydderurter, blendede mandler og nødder samt mel, bagepulver og olivenolie. Fyld dejen i muffinforme med en ske, riv eventuelt lidt parmesanost over, og bag dem ved 190 grader i en almindelig ovn i cirka 35 minutter, til de er gennembagte og gyldne.
De sprøde, røde quinoaknækbrød er anvendelige til såvel morgenmad, mellemmåltider eller frokost. Du kan også supplere knækbrødene med moset avocado med æg, så har du et hurtigt og lækkert måltid.
Fra bogen ‘Gaven til maven’ af Anette Harbech Olesen.