Smuk mad i glas

Af: Sophie Vedel Dalgaard

Foto: Line Thit Klein

Vi ser dem efterhånden alle vegne – syltetøjsglas eller jars med hele retter. Farverige, lækre og lige til at gå til. En ret kan få et helt andet udtryk i et glas. 

Når ingredienserne i retten bliver anrettet i lag oven på hinanden, springer de mange forskellige farver og kontraster frem. Det gennemsigtige glas giver et helt andet æstetisk udtryk, og det er helt sikkert én af grundene til, at mad-trenden er blevet så populær. En anden grund er, at mad i glas er nemme at tage med på picnic, på kontoret eller helt oplagt til en dele-julefrokost.

I den nye bog, Food in a jar, skrevet af Sophie Vedel Dalgaard, får du hjælp og inspiration til at få frisk og sund mad serveret på smukkeste vis – også når du har jule-travlt i december.

Her får du tre opskrifter:

 

Æbleknas

Rødbederåkost med rød quinoa og humus

 Tiramisu med portvinsmarinerede kirsebær