Ca. 6 portioner
2 store løg
3 fed hvidløg
2 store portobellosvampe
420 g spinat, frossen
350 ml vand
2 tsk. muskatnød, stødt
1 grøntsagsbouillonterning
1 spsk. rosmarin
200 ml plantefløde
500 ml plantemælk
Salt Peber
3-4 medium sødkartofler
250 g delikatesselinser
200 g vegansk ost, revet, f.eks. Simply V 200-250 g
lasagneplader, glutenfri
60-80 g valnødder (valgfrit.)
• Forvarm ovnen på 180 grader, varmluft
• Kom delikatesselinserne i en sigte, og skyl under rindende vand, indtil vandet er klart. Sæt herefter til side
• Skær løg og portobellosvampe i grove tern, og pres hvidløgene
• Kom dem i en gryde med lidt olie, og lad dem stege, indtil de er gyldne
• Tilsæt spinat, delikatesselinser, vand, muskatnød, bouillonterning og rosmarin
• Lad det koge op i et par minutter
• Tilsæt plantemælk samt plantefløde, og lad det simre i 10-15 minutter ved middel varme
• Smag til med salt og peber
• Skær sødkartoflerne i tynde skiver, eftersom de skal ligge parallelt med lasagnepladerne
• Hak valnødderne groft
• Saml lasagnen: Sovs, valnødder, lasagneplader, sødkartofler, sovs, valnødder, lasagneplader osv.
• Kom den veganske revne ost i en skål med vand. Lad den trække, imens lasagnen er i ovnen, og sigt vandet fra efterfølgende
• Bag lasagnen i 20 minutter
• Tag fadet ud, og drys med osten. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag yderligere i 10-15 minutter.
Fra bogen “Mit glutenfrie plantekøkken” af Sofie Birkelyng-Larsen.