Spinatlasagne med linser og sødkartoffel

Af: Sofie Birkelyng-Larsen

Foto: Fra bogen

La-la-la-laaaasagne! Her får du en grøntsagsversion, som er spækket med spinat. Svampene bidrager med en god smag, som står i kontrast til sødmen fra sødkartoflerne. Valnødderne står angivet som valgfrit, men de giver perfekt knas til den ellers bløde og smagfulde lasagne.

Ca. 6 portioner

Det skal du bruge

2 store løg

3 fed hvidløg

2 store portobellosvampe

420 g spinat, frossen

350 ml vand

2 tsk. muskatnød, stødt

1 grøntsagsbouillonterning

1 spsk. rosmarin

200 ml plantefløde

500 ml plantemælk

Salt Peber

3-4 medium sødkartofler

250 g delikatesselinser

200 g vegansk ost, revet, f.eks. Simply V 200-250 g

lasagneplader, glutenfri

60-80 g valnødder (valgfrit.)

Sådan gør du

• Forvarm ovnen på 180 grader, varmluft

• Kom delikatesselinserne i en sigte, og skyl under rindende vand, indtil vandet er klart. Sæt herefter til side

• Skær løg og portobellosvampe i grove tern, og pres hvidløgene

• Kom dem i en gryde med lidt olie, og lad dem stege, indtil de er gyldne

• Tilsæt spinat, delikatesselinser, vand, muskatnød, bouillonterning og rosmarin

• Lad det koge op i et par minutter

• Tilsæt plantemælk samt plantefløde, og lad det simre i 10-15 minutter ved middel varme

• Smag til med salt og peber

• Skær sødkartoflerne i tynde skiver, eftersom de skal ligge parallelt med lasagnepladerne

• Hak valnødderne groft

• Saml lasagnen: Sovs, valnødder, lasagneplader, sødkartofler, sovs, valnødder, lasagneplader osv.

• Kom den veganske revne ost i en skål med vand. Lad den trække, imens lasagnen er i ovnen, og sigt vandet fra efterfølgende

• Bag lasagnen i 20 minutter

• Tag fadet ud, og drys med osten. Sæt lasagnen tilbage i ovnen, og bag yderligere i 10-15 minutter.

Fra bogen “Mit glutenfrie plantekøkken” af Sofie Birkelyng-Larsen.