Anette Harbech Olesen, forfatter og blogger om mad og sundhed på www.madforlivet.com har på basis af den nyeste viden skrevet en bog om, hvordan vi bedst muligt via maden holder vores hjerne skarp. Her kan du læse lidt mere om baggrunden for bogen, Hjernegod mad – spis dig til en bedre hukommelse.
Hjernen varetager et imponerende antal opgaver døgnet rundt. Det er vi menneskers hjerner, der adskiller os fra andre levende væsner, fordi den sætter os i stand til at tænke abstrakt. I mange år var det den gængse opfattelse, at nervecellerne i hjernen ikke kunne gendannes. Den gode nyhed er, at det kan de og endda særdeles effektivt, hvis de tilbydes de rette betingelser.
Dine daglige valg og indkøb er på ingen måde ligegyldige. Det er den mad, du vælger at spise, som er med til at bestemme, hvilke hormoner, signalstoffer, enzymer og celler, du danner. Din hjerne består primært af fedt, og det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvilken type fedt, du tilbyder den. Hjernegod mad anbefaler derfor, at du vælger de bedste og mest uspolerede og næringsrige fødevarer og fedtstoffer hver dag. På den måde kan du give din organisme og din hjerne det optimale grundlag for trivsel og balance.
__________
__________
Spis gerne:
|
__________ Vær forsigtig med:Sukker, glutenholdigt hvidt brød, pasta og hvide ris Fedtstoffer, der er ødelagt ved raffinering og friturestegning, eller harske olier Fastfood, færdigretter og anden stærkt forarbejdet mad. Alkohol og koffein |