Sprøde salviefritter

Af: Camilla Plum

Foto: Anne-Li Engstrøm

Salviefritter er fantastisk tilbehør til alt kalvekød og stegt eller grillet fisk, og en meget elegant snack til en flaske kold mousserende …

Det skal du bruge:

Dej:

  • 50 g hvedemel
  • 50 g kartoffelmel
  • 1 æg
  • 1 dl øl
  • 40 store salvieblad
  • olivenolie

Sådan gør du:

Pisk ingredienserne til dejen sammen, til der ikke er flere klumper. Lad dejen hvile i en halv time. Skyl salviebladene, og lad dem tørre helt. Varm en lille pande op med 2 cm olivenolie i bunden. Når olien er så varm, at den syder om en tændstik, dypper man bladene enkeltvist i dejen, lader dem dryppe lidt af i nogle sekunder og steger dem sprøde i olien. Man skal straks proppe dem helt ned i olien. En stegepincet er uundværlig til hele processen. Dryp af på køkkenrulle, og spis straks med flagesalt.

Fra bogen ‘Sommer – Mors mad’ af Camilla Plum.