Store som små

Nogle gange skal der lidt til for at gøre en stor forskel. Og nogle gange kan vi fortælle lidt småt om noget stort.

Europæisk år for aktiv aldring

Aktiv aldring og solidaritet mellem generationerne handler i høj grad om at fremme ældre menneskers sunde, aktive og indholdsrige liv i et inkluderende samfund. Det handler også om at fastholde muligheden for selvbestemmelse og livskvalitet længst muligt.

Året er også en anledning til at arbejde for et rummeligt samfund, hvor ældre mennesker er ligeværdige deltagere i hele samfundslivet, og hvor der peges på gevinsterne ved at dyrke relationer på tværs af forskellige generationer. Initiativerne for året har derfor til hensigt at pege på veje til at frigøre de ældres ressourcer og give dem mulighed for at bidrage aktivt i samfundslivet. Det kan for eksempel være gennem deltagelse i frivilligt arbejde, i det lokale foreningsliv eller gennem samvær med børn og børnebørn.

Socialstyrelsen bidrager blandt andet til året for aktiv aldring med kåringen af “De mange generationers by”.

Læs mere på Socialstyrelsenshjemmeside og på AktivAldring2012.dk.

Millionbeløb til børnekræft

Hvert år får 250 børn og unge i Norden og Baltikum kræft, hvoraf Akut Lymfoblastær Leukæmi er den hyppigste. Trods store fremskridt de senere år, så virker behandlingen kun på otte ud af ti børn, mens kun halvdelen af de voksne kan helbredes i dag. For at forbedre behandlingen har Kræftens Bekæmpelse netop givet 4,5 millioner kr. til et nyt forskningsprojekt i leukæmi. Projektet ledes af professor og overlæge Kjeld Schmiegelow fra Rigshospitalet.

– Et af formålene med det nye forskningsprojekt er at øge vores viden om to af de vigtigste cellegifte, som vi bruger i behandlingen af leukæmi, fortæller professor Kjeld Schmiegelow.

Forskerne vil blandt andet kortlægge forskelle i patienternes arvemateriale i et forsøg på at forstå, hvorfor patienterne omsætter cellegiftene fra behandlingen så forskelligt. Der deltager 1.000 patienter i aldersgruppen 1-45 år fra syv lande og der undersøges 25.000 forskelle i patienternes arvemateriale, 15.000 brodprøver og mere end 50.000 analyser af medicin-niveauer i blodprøverne.

Årets velgørenhedsfrimærke

Kronprinsesse Mary støtter hjerterne med et smukt portræt på årets velgørenhedsfrimærke. Overskuddet går til Hjerteforeningen, og det unikke frimærkemotiv blev afsløret af Kronprinsessen selv på et pressemøde søndag 10. juni 2012.

– Hjertekarsygdom er en af de hyppigste dødsårsager i Danmark. Som protektor for Hjerteforeningen håber jeg, at årets velgørenhedsfrimærke kan være med til at kaste mere lys på denne kedelige statistik. En statistik, der skal gøres noget ved, og det kræver, at vi gennem forskning får mere viden om årsagen til og behandlingen af hjertekarsygdomme, siger Kronprinsesse Mary.

Årets velgørenhedsfrimærke støtter Hjerteforeningens arbejde, der blandt andet skal sikre mere viden om kvinders hjertekarsygdomme, så flere kvinder i Danmark overlever en hjertekarsygdom. Hjertekarsygdomme rammer nemlig stik imod, hvad de fleste tror, ligeså hyppigt blandt danske kvinder som mænd og er skyld i flere dødsfald blandt kvinder end mænd.

Fotografen bag portrættet af Kronprinsesse Mary, er Steen Evald. Fotograf ved præsentationen: Jacob Boserup.

Den lille skarpe er blevet blødere

Nyheden Tiger Balsam Soft er en videreudvikling af den oprindelige Tiger Balsam, med en lidt mere flydende struktur og en knap så påtrængende duft. Den lille krukke er ideel for motionister, der skal have lidt hurtig lindring på ømme muskler, eller hvis du gerne vil have en mindre skarp duft omkring dig på i sociale sammenhænge – f.eks. på arbejde, hvor nakkemusklerne kan trænge til lidt balsam.

Lavendelolie er en del af forklaringen i den nye Tiger Balsam Soft, som du finder på flere apoteker landet over og i Matas.