Forfatteren Michelle Faust Lang Berthels har en meget stor og varm begejstring for planter, urter og krydderier og mener, at det aldrig er for sent at gå på opdagelse i naturens eget skatkammer. Derfor har hun skrevet “Vildt sundt,” der kombinerer urtehåndbog og kogebog.
Her får opskriften på Grønne Shakshuka-Crepes med kokosbacon
Lange, dovne morgener er noget af det bedste. Kombinationen af god tid, morgenhår og lækre crepes er svær at slå. God morgen. God weekend.
Ca. 4 pandekager
• 2 dl groft rismel
• 2 æg
• 2 dl mandelmælk
• ½ tsk. friskkværnet himalayasalt
• kokosolie, til stegning og på bagepapir.
FYLD
• 100 g gedefeta
• 4 håndfulde frisk spinat, grofthakket
• 2 spsk. plantebaseret eller saltet kærnet smør, delt i 4 tynde skiver
• 4 æg
• 2 små løg, skåret i halve ringe
• 2 fed hvidløg, finthakket
• 6 radiser, i skiver
• ½ squash, revet
• 70 g grønne ærter
• gurkemeje, efter smag og behag
• friskkværnet himalayasalt og peber.
TOPPING
• ½ -1 dl frisk dild, grofthakket
• 1 citron, saft
• kokosbacon (se nedenunder)
• olivenolie.
Bland rismel, mandelmælk, æg og himalayasalt i en skål, blender eller røremaskine. Lad dejen hvile i ca. 10 min. Varm kokosolie op på en pande, og når olien er smeltet, kan den første pandekage laves. Fordel dejen godt, så pandekagen bliver tynd. Steg pandekagen på begge sider ved medium varme, indtil den er gylden og gennembagt, men stadig er lidt blød. Forsæt på samme måde, indtil de fire pandekager er lavet.
Forvarm ovnen til 175 grader. Varm en pande op, og steg løg, hvidløg og squash, til blandingen bliver gylden. Krydr med gurkemeje, himalayasalt og peber. Tag panden af blusset.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og smør med en smule kokosolie. Læg pandekagerne på bagepapiret, og fordel smuldret ost, spinat, radiser og løg- og squashblandingen jævnt ud på hver pandekage. Læg en skive smør ovenpå, og drys med himalayasalt og peber. Tilføj ærter, og knæk et æg ud i midten af hver af de fire pandekager. Fold kanterne ind mod midten for at holde på fyldet og for at danne en firkant. Brug evt. tandstikker eller kødnåle til at holde på kanterne. Sæt bagepladen i ovnen, og bag pandekagelommerne i 10-12 min., eller indtil æggene er færdigbagte.
Tag pandekagerne ud af ovnen, og top med dild, olivenolie, kokosbacon, saften fra en citron, friskkværnet himalayasalt og peber.
Sprød, røget, saltet og umami. Glæd dig til at smage “livets krydderi” i en ny, lækker og lettere fortolkning lavet på fede kokosflager, røget paprika og masser af kærlighed.
Til ca. 1 glas
• 5 dl kokosflager
• 1 spsk. valnøddeolie
• 2 spsk. tamari
• 1 tsk. stødt røget paprika
• 1 spsk. ahornsirup
• 1 tsk. flydende røg
• 1 nip friskkværnet himalayasalt
• ½ tsk. friskkværnet sort peber
SÅDAN GØR DU
Forvarm ovnen til 160 grader, og læg et stykke bagepapir på en bageplade. Bland alle ingredienser i en skål, og vend kokosflagerne godt i væden og krydderierne.
Bred massen ud på bagepladen i et jævnt lag, og bag i ca. 5-7 min. Vend godt rundt i blandingen, og bag herefter i yderligere 5-7 min., eller indtil kokosflagerne er brune og bagte. Hold godt øje med dem i anden bagerunde, da de hurtigt kan blive sorte og svedne, hvis de får for lang tid.
Tag bagepladen ud, lad kokosflagerne køle af, og mærk, hvordan de nu bliver endnu mere sprøde. Opbevar dem i et lufttæt glas i op til en måned. Brug dem som topping på salater, sandwich, supper eller noget helt fjerde.
Prøv også opskriften REGNBUETÆRTE eller MANDELCOOKIES MED
CASHEW-ROSEN-CREME fra samme bog.
Om bogen:
Titel: Vildt Sundt
Forfatter: Michelle Faust Lang Berthels
Sideomfang: 262
Vejl. pris: 299,95 kr.
Forlag: Turbine
Udgivelse: 24. marts.